معرفی انواع سبک دکوراسیون فضای اداری
نوشته شده توسط : سارا زمانی

ما انسان‌های عصر جدید، زمان زیادی از روز را در فضای کار خود سپری می‌کنیم و در این فضا شاهد بسیاری از پیشرفت‌های مهم زندگی خود هستیم. پس طبیعی است که سبک داخلی اداری و انرژی آن بر روحیه، انگیزه و در نهایت موفقیت ما تاثیر داشته باشد. انواع سبک دکوراسیون اداری چگونه به عاملی موثر یا مخرب در موفقیت ما تبدیل شده‌اند و چه انواعی دارند؟

برای گرفتن پاسخ این سوالات و سایر جزئیات مربوط به چیدمان فضای کار تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

 

چرا باید به دکوراسیون اداری اهمیت دهیم؟

دکوراتورها به دلایل زیادی استناد می‌کنند تا نشان دهند که انواع سبک دکوراسیون اداری و رعایت اصول آن‌ها در موفق بودن یک کسب‌وکار اهمیت دارند. سه مورد از مهم‌ترین استدلال‌های آن‌ها عبارتند از:

تاثیرگذاری در روحیه کارمندان

کارمندان هر کسب‌وکاری سهم بسیار زیادی در پیشرفت آن دارند. خلاقیت، مسئولیت‌پذیری، کنترل احساسات، تمرکز و غیره مجموعه فاکتورهایی هستند که با توجه به محیط اداری می‌توانند در بهترین حالت ممکن به بهره‌وری بیشتر کارمندان کمک کنند.

به‌همین دلیل ایجاد فضایی مناسب که استرس و اضطراب آن‌ها را کم کند و در شکوفا شدن استعدادهای نهفته کارمندان موثر باشد، اهمیت بسیار زیادی دارد.

جلوگیری از شلوغی محیط

بیشتر افراد در محیط‌های شلوغ تمرکز کافی را برای انجام کارهای روزانه خود ندارند. به‌همین دلیل بهتر است با توجه به علایق خود و استفاده از نظم خاصی در رنگ‌ها یا انواع مبلمان اداری ، آن را به مکان راحتی برای ادامه اشتغال خود تبدیل کنند.

افزایش فروش

تناسب چشم‌نواز در سبک داخلی اداری و بالا بردن انگیزه کارمندان برای انجام کار بیشتر، به‌طور غیرمستقیم در افزایش فروش تاثیرگذار است. همچنین دکوراسیون محل کار افراد تا حد زیادی نشان از روحیه و خلقیات آن‌ها است.

مشتریان تمایل دارند با فرد یا شرکتی وارد معامله شوند که نظم و دقت کاری کافی داشته باشد و این را می‌توانند تا حد زیادی برحسب چیدمان داخلی فضای کار بسنجند.

به‌عبارت دیگر هرچه تناسب یک فضای کاری و اداری در چینش و استفاده از رنگ‌ها بیشتر باشد، مشتریان بیشتری جذب آن می‌شوند، درنتیجه سود بیشتری عاید صاحب کسب‌وکار خواهد شد.

 

معرفی انواع سبک دکوراسیون اداری

از گذشته تا کنون مردم مناطق مختلف دنیا برای چیدمان فضاهای داخلی خود از وسایلی با رنگ و متریال‌های متفاوتی استفاده کرده‌اند. مجموعه آن‌ها در کنار نوع چیدمان، سبب به‌وجود آمدن انواع سبک دکوراسیون اداری و مسکونی شده است.

تقریبا بیشتر سبک‌های دکوراسیون داخلی برای آراستن محیط‌های کاری مناسب هستند، اما در مورد محیط‌های اداری محدودیت‌هایی وجود دارد.

به‌عنوان مثال استفاده از سبک‌هایی مانند انگلیش هوم به‌هیچ عنوان مناسب فضاهای اداری نیستند و انتخاب آن‌ها در محل کار رسمی یک خطای بزرگ است.

از میان موارد مختلفی که وجود دارند، چند نمونه زیر جرو بهترین انتخاب‌ها برای سبک های دکوراسیون اداری هستند که گاهی از آن‌ها به‌شکل ترکیبی نیز استفاده می‌کنند:

دکوراسیون اداری مدرن

این روزها از میان گزینه‌های مختلفی که برای دکور فضاهای اداری وجود دارند، سبک مدرن با طرفداران زیادش، رواج بسیار زیادی دارد.

در تمام مدل‌های این سبک که برخی از افراد زیر مجموعه‌های مختلف آن را دسته‌های جدا و مستقلی می‌دانند ویژگی‌های زیر مشترک است:

  • استفاده از نور طبیعی بسیار زیاد در روز
  • نورپردازی‌های مختلف به‌شکل آباژورها، لوسترها، چراغ‌های مخفی‌ و غیره در شب
  • استفاده از رنگ‌های خنثی در طیف‌های گرم و سرد مانند طوسی، سفید، مشکی، خاکستری و غیره
  • به‌کار بردن وسایلی با طرح‌های ساده و به‌دور از تجملات و کنده‌کاری
  • استفاده حداقلی از وسایل و جلوگیری از شلوغ شدن فضا
  • چینش ساده مبلمان راحت و کاربردی
  • دیوارهای و کفپو‍‍‍‍‍‍‍‍ش‌های ساده
  • نصب پرده‌ها و شیدهای ساده
  • اکسسوری‌های مفهومی و خلاق
  • ایجاد تناسب در رنگ‌ها با استفاده از گیاهان طبیعی به‌رنگ سبز

دکوراسیون اداری مینیمال

جذابیت بالای سبک دکوراسیون مدرن در فضاهای اداری را می‌توانیم در استفاده بالای یکی از زیرمجموعه‌های آن یعنی مینیمال ببینیم.

در این نوع چینش لوازم و وسایل به کمترین حد ممکن تقلیل پیدا کرده‌اند، اما ویژگی‌های زیر موجب جذابیت هرچه بیشتر آن شده‌اند:

  • مبلمان ساده با لبه‌های تیز و زاویه دار
  • استفاده از اشکال هندسی در ساخت لوازم و اکسسوری‌ها
  • به‌کار گرفتن رنگ‌های روشن و خنثی مانند سفید، کرم روشن یا مشکی
  • استفاده از خطوط کج و ساده در خلق آثار هنری سبک مینیمالیسم
  • دسته‌بندی وسایل با کاربری و رنگ مشابه کنار یکدیگر
  • استفاده از پارتیشن‌های اداری با طراحی ساده برای اختصاصی کردن فضا
  • کفپوش‌های ساده و رنگ روشن

 

دکوراسیون اداری کلاسیک

یکی دیگر از انواع سبک دکوراسیون اداری، کلاسیک بوده که بیشتر از دو مورد قبلی قدمت دارد و هما‌ن‌طور که از نام آن بر می‌آید، برگرفته از نوع چینش خانه‌های اروپایی در دوره کلاسیک است.

استفاده از سبک کلاسیک برای طراحی فضای اداری، تجمل و اشرافی بودن را نشان می‌دهد.

استفاده زیاد از انواع اکسسوری اداری، وسایل، مبلمان غیرضروری، مشخصه اصلی این سبک هستند و دیگر ویژگی‌های آن عبارتند از:

  • قهوه‌ای، کرم، مشکی، قرمز تیره و ترکیب سایر طیف رنگ‌های تیره، یکی دیگر از ویژگی‌های بارز این سبک به‌شمار می‌آید.
  • پرده‌های پرچین و مدل‌دار که گاهی چند لایه هستند، در سبک کلاسیک رواج بسیار زیادی دارد.
  • استفاده از مبلمان و انواع میز اداری چوبی با کنده‌کاری‌های فراوان نیز در این نوع چیدمان به‌چشم می‌خورد.
  • به‌کارگیری متریال‌ چوبی، چرم و سنگ‌های قیمتی از دیگر مشخصه‌های سبک کلاسیک است.
  • دیوارهای قاب‌بندی شده و طرح‌دار مختص این سبک از دکوراسیون اداری هستند.
  • اکسسوری‌های زیاد در اندازه‌های بزرگ نیز شناسه سبک کلاسیک هستند.
  • نور طبیعی در این سبک بسیار ملایم است.
  • چراغ‌ها و لوسترهای کلاسیک نور ملایمی دارند که با تابش بر رنگ‌های تیره فضا، هارمونی زیبایی ایجاد می‌کنند.
  • مفرش کردن کف فضای اداری با قالی‌های سنتی که غالبا طرح‌هایی ایرانی و قرمز دارند در سبک کلاسیک از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

دکوراسیون اداری روستیک

روستیک سبکی از دکوراسیون داخلی است که وجه تسمیه آن به کلمه روستا برمی‌گردد و ریشه‌ لاتین دارد. آیتم‌ها و المان‌های مورد استفاده در این سبک داخلی اداری از سبک زندگی روستاییان الگو برداشته است و قدمت آن تقریبا به 200 سال پیش بازمی‌گردد.

این سبک از دکوراسیون داخلی اداری که خود زیرمجموعه‌های مختلفی دارد، می‌تواند با سایر انواع مانند مدرن یا کلاسیک ترکیب شود و زیبایی چشم‌نوازی را به محیط‌های اداری ببخشد. بارزترین خصیصه‌های سبک روستیک از قرار زیر هستند:

  • المان‌های طبیعی و روستایی مانند چوب، سنگ، پوست حیوانات، آجر، فلز و غیره در جزء جزء آن به‌چشم می‌خورد.
  • رنگ‌های طبیعی مانند چوب قهوه‌ای، سبز، سفید، در سبک روستیک غالب هستند و مواردی مانند آبی و قرمز نیز در آن وجود دارند.
  • کارایی و سادگی وسایل مورد نیاز، در وسایل مورد استفاده در این سبک وجود دارد.
  • مبلمان، اکسسوری، کتابخانه اداری مدرن و غیره در سبک روستیک رنگ و بویی از کهنگی دارند و زاویه‌های آن‌ها معمولا خشن است تا حس طبیعی بودن را بیشتر القا کند.
  • کفپوش‌ها و دیوارپوش‌های چوبی یا سقف‌هایی با تیرهای چوبی از دیگر ویژگی‌های روستیک هستند.

دکوراسیون اداری مونوکروم

مونوکروم یکی دیگر از انواع سبک دکوراسیون اداری مدرن است. تمام ویژگی‌های سبک مدرن برای این مورد نیز صادق هستند و تنها وجه تمایز مونوکروم، تک رنگ بودن آن است.

به‌عبارت دیگر در سبک های دکوراسیون اداری از نوع مونوکروم یک رنگ را به‌عنوان زمینه اصلی انتخاب کرده و از سایر تنالیته‌های روشن یا تیره آن در قالب رنگ‌های مکمل استفاده می‌کنند.

 

در انتخاب یک سبک دکوراسیون اداری باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

تنوع بسیار بالا در سبک اداری داخلی باعث شده است تا بسیاری از شرکت‌ها و صاحبان مشاغل در انتخاب فضای مناسب خود دچار تردید شوند.

توجه به نکاتی که در ادامه می‌آوریم کمک می‌کند تا این افراد با توجه به شرایط خود بهترین سبک را انتخاب کنند:

فضا

اولین فاکتوری که دکوراتورها در طراحی فضای اداری باید به آن توجه کنند، فضای در دسترس و متراژ آن است. معمولا سبک‌های مدرن با رنگ‌های روشن و جزئیات کم، برای بزرگ نشان دادن فضاهای کوچک بهترین گزینه هستند.

برای فضاهای بزرگ با سقف بلند می‌توانند از کلاسیک، روستیک یا هر سبکی با جزئیات بیشتر استفاده کنند. همچنین بهره‌گیری از تمام زوایا و قسمت‌های مفید فضا و جلوگیری از ایجاد قسمت‌های پرت، موضوعی است که هنگام طراحی دکوراسیون باید به آن توجه داشته باشند.

تجربه کاربری

از دیگر مولفه‌های مهم در انتخاب سبک دکوراسیون داخلی اداری، توجه به تجربه کارمندان و کارکنانی است که در آن فضا مشغول به کار هستند.

در فضاهای کار اشتراکی که کارمندان با یکدیگر در ارتباط هستند، استفاده از دکوراسیون مدرن و زیرمجموعه‌های آن انتخاب درستی است.

از سوی دیگر در فضای کار اختصاصی و اتاق‌هایی که تنها به یک یا دو نفر اختصاص دارند، به‌کار بردن سبک‌های پرجزئیات مانند روستیک یا کلاسیک گزینه‌های مناسبی هستند. همچنین توجه به علایق کارکنان اصلی و فراهم کردن فضا طبق خواسته آن‌ها در انتخاب سبک دکوراسیون تاثیر دارد.

رنگ محیط

رنگ‌ها در انواع سبک دکوراسیون اداری متفاوت هستند و در برگزیدن مناسب‌ترین سبک دکور تاثیر دارند. شرکت‌ها و ادارات می‌توانند از رنگ‌های مختص به سازمان خود در طراحی فضا استفاده کنند یا آن‌ها را مکمل‌ رنگ‌های اصلی دکور قرار دهند.

توجه داشته باشید که رنگ محیط می‌تواند با توجه به نوع فعالیت و علاقه کارکنان تغییر کند. به‌عنوان مثال رنگ‌های شاد و روشن در سبک‌های مدرن برای شرکت‌های طراحی وب مناسب هستند، اما بهتر است دکور شرکت‌های رسمی مانند حوزه نفت رنگ‌های تیره داشته باشد.

توجه به هویت

توجه به هویت و حوزه کاری مختلف شرکت‌ها موضوعی است که دکوراتورها باید آن را هنگام انتخاب سبک و چینش فضا لحاظ کنند.

هرچه فعالیت شرکتی رسمی‌تر باشد، بهتر است چیدمان آن نیز قدرت و تجملات بیشتری را نشان دهد که این جزئیات در سبک‌های کلاسیک وجود دارند.

از سوی دیگر برای کسب‌وکارهایی که صمیمیت و مشارکت بیشتری دارند مانند خبرگذاری‌ها، ایجاد فضای کار اشتراکی و به‌کار بردن سبک مدرن گزینه بسیار مناسبی است.

کدام سبک دکوراسیون اداری مناسب فضای کسب‌وکار من است؟

شما می‌توانید حتی بدون کمک گرفتن از متخصص‌های حوزه چیدمان و دکور داخلی، با در نظر گرفتن 4 فاکتور فضا، تجربه کاربری، هویت و رنگ بهترین و مناسب‌ترین سبک های دکوراسیون اداری را در محل کارتان پیاده کنید.

از میان این این 4 فاکتور نیز بهتر است ابتدا هویت کاری را مد نظر قرار دهید، سپس برحسب آن به استفاده بهینه از فضا، تجربه کاربری و انتخاب رنگ‌ها نیز توجه کنید.

 

سخن نهایی

با توجه به زمان زیادی که ما انسان‌ها در محل کار خود سپری می‌کنیم، صرف هزینه و وقت کافی برای انتخاب سبک های دکوراسیون داخلی اداری اهمیت بسیار زیادی دارد. ما در این مطلب پس از شرح ضرورت و معرفی انواع سبک‌ دکوراسیون اداری، با توضیح فاکتورهای تاثیرگذار، به شما در انتخاب و خرید مبلمان اداری، مثل خرید صندلی اداری ، میز اداری و ... و نوع چینش فضای اداری کمک کردیم.

 





:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: